Marele praznic al Înălţării Domnului este pentru creştinii de pretutindeni un o nespusă bucurie duhohvnicească dar şi un prilej de a aduce un omagiu eroilor neamului  ce au căzut pe câmpurile de luptă pentru libertatea şi demniatatea poporului român. 

În ajun de Ispas, în cadrul proiectului educaţional „Micul Creştin”, copii de la Grădiniţa Nr. 147 din parohie, s-au întâlnit cu domnul colonel Profir V. Ursu, erou de război, care le-a vorbit despre chinurile prin care au trecut bunicii lor pentru ca ei să se bucure astăzi de libertatea credinţei.

Părintele paroh Cristian Niţă a îndemnat pe educatoarele prezente şi pe părinţi să depună eforturi susţinute în transmiterea sentimentului patriotic celor mici deoarece ei vor fi cei care vor asigura în viitor identitatea naţională şi unitatea creştină.

În Joia Înălţării, la Parohia Balta Albă, după săvârşirea Sfintei Liturghii, s-a intonat imnul eroilor iar domnul colonel Profir Ursu a ţinut o cuvântare despre lupta soldaţilor români în cele două Războaie mondiale pentru libertatea ţării şi  despre importanţa cinstirii memoriei eroilor.

Last modified: aprilie 14, 2014