PREOȚII
PAROHIEI
BALTA
ALBĂ

Biserica balta albă

Slujitorii Sfântului Altar

Pr. Cristian Niță

Paroh

Pr. Vasile Cristian Niţă s-a născut la data de 27 iulie 1958. A studiat la Seminarul Teologic Bucureşti și la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București, unde a absolvit studii de licență și masterat.

În perioada 1983 – 1989 a fost preot paroh la Parohia Borduşelu, judeţul Ialomiţa, unde a coordonat lucrările de pictură a bisericii parohiale, iar în perioada 1989-2008 a fost preot paroh la Parohia Cosâmbeşti, judeţul Ialomiţa, unde a refăcut din temelii biserica parohială. Între anii 1994 și 2004, a coordonat activitatea Fabricii de lumânări a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor. În perioada 2004-2008, în cadrul emisiunii „Cuvânt pentru suflet, a tâlcuit pericopa evanghelică din duminici şi sărbători, ascultătorilor postului Radio Campus Slobozia.

Începând cu data de 1 septembrie 2008 este preot paroh al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Corneliu Sutașul” – Balta Albă din Protoieria Sector 3 Capitală, ca urmare a rezultatului (media 9,55) obținut la examenul de selecţionare pentru Capitală organizat de Arhiepiscopia Bucureștilor, în data de 12 decembrie 2006.

Pr. Sorin Fuscel

Slujitor

Părintele Sorin Fuscel este absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti. Este licenţiat în Catehetică şi a avut ca îndrumător al lucrării pe părintele profesor Constantin Galeriu.

Pr. Cătălin Grumeza

Slujitor

Părintele Cătălin Grumeza este absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Bucureşti. A fost inspector eparhial în cadrul Sectorului de Imobile bisericeşti al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Este doctor al Universității „Ovidius” din Constanța în Studiul Vechiului Testament.

memoria înaintașilor