ARHITECTURA
Biserica are planul în forma de trefla cu doua abside laterale. Dimensiunile sunt : lungimea 25 m, latimea 13 m la abside înaltimea pronaosului este de 8 m, tavanul fiind semicircular. Turla este asezata deasupra naosului, în forma octogonala, cu fiecare latura de 1,50 m latime si înaltimea de 6 m. de la centura de beton armat +2 m înaltime la acoperis. Deasupra turlei este asezata o cruce de fier de 2 m. Crucea a fost confectionata, transportata si fixata de donatorul Ioan Terchea, epitropul bisericii. Baza interioara a turlei se sprijina pe o centura de beton armat de forma dreptunghiulara, iar în interior pe 6 abside, 4 de forma semiprisma din 5 laturi, fiecare latura fiind de 1,70 m cu înatimea de 8 m, terminându-se cu o semicupola sferica. Pridvorul bisericii are forma dreptunghiulara cu plafon plat care sustine cafasul bisericii, care la rândul lui se termina tot cu plafon plat. Biserica este construit pe o temelie de beton cu un soclu înalt de 0,70 m si scari cu patru trepte, restul constructiei fiind facut din caramida, beton si material lemnos la acoperis.

SCULPTURA
Catapeteasma bisericii a fost executata în Atelierele Manastirii Plumbuita, fiind montata la data de 18 august 1990. În luna septembrie 2009, catapeteasma a fost reaturata integral: a fost decapata, i s-a aplicat un tratament pentru conservarea lemnului si un lac ignifug. De asemenea, vechea instalatie electrica ce lumina catapeteasma a fost înlocuita cu una corespunzatoare normelor PSI. În data de 06.09.2009, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de casatorie, un enorias, erou de razboi, Profir V. Ursu, a donat bisericii un tetrapod scupltat de ucenicii mesterului Cosofret din localitatea Vânatori, judetul Neamt. În luna octombrie 2009, pentru icoana ce reprezinta „Adormirea Maicii Domnului”, pictata în anul 1939, a fost adusa o sfânta racla sculptata de mesterul Ioan Popa din satul Agapia, judetul Neamt. Cu ajutorul Bunului Dumnezeu si cu implicarea câtorva crediniosi din parohie, cu prilejul hramului, biserica parohiala a fost înfrumusetata cu înca doua piese de mobilier bisericesc sculptat, executate de mesterul Ioan Popa, din comuna Agapia, judetul Neamt. Astfel, vechea icoana a Maicii Domnului, îmbracata în metal argintat, a fost asezata într-o axionita noua, sculpatata în lemn de stejar, cu motive florale traditionale românesti. De asemenea, vechiul iconostas a fost înlocuit cu unul nou, executat în aceeasi tehnica, care va servi ca suport pentru icoana hramului si a sfântului ocrotitor.

PICTURA
Vechea pictura a bisericii a fost executata de pictorul Gh. Teodorescu – Arges. Din cauza cutremurelor suferite si a fumului s-a deteriorat încât, în anul 1989, s-a trecut la pregatirea peretilor în vederea repictarii. La data de 15 februarie 1990, au fost începute lucrarile de pictura din nou în tehnica ulei de catre pictorul Toma Lascoiu, finalizata la 16 august 1991.
