În perioada 23-24  octombrie 2023 , Parohia „Adormirea Maicii Domnului“ şi „Sfântul Mucenic Corneliu Sutaşul“ – Balta Albă din Protoieria Sector 3 Capitală, prin intermediul Agenţiei  Basilica Travel ,a organizat un pelerinaj în Țara Hațegului.

       Pe parcursul itinerariului de aprox. 900  km.s-au înălțat rugăciuni în următoarele sfinte mănăstiri: Bascovele, Ostrov, Cozia, Turnu, Cornet, Prislop și Lainici.

      Pelerinii s-au închinat și în grotele Sfinților Cuvioși Daniil și Misail de la Turnu,a Sfântului Ioan de la Prislop și s-au recules la mormântul părintelui  Arsenie Boca unde florile nu ofilesc niciodată.

       Participanții au avut posibilitatea de a admira frumusețea peisajelor create odată cu trecerea timpului de râurile Olt și Jiu în Carpații Meridionali.

      Defileul Oltului (Valea Oltului) este cel mai lung din ţară şi se întinde din dreptul localităţii Turnu Roşu până la Cozia, având o lungime de 47 km. Străjuit de munţii Căpăţânii, Lotrului, Făgăraşului şi Coziei, bătrânul Alutus şi-a creat cale printre stânci.

       Defileul  Jiului (Valea Jiului ) săpat în pereții stâncoși ai munților Parâng si Vâlcan, are o lungime de 33 de kilometri între localitățile Bumbești și Livezeni fiind străjuit de versanți abrupți și de valurile înspumate ale cursului de apă.

  ,,Mulţumim celor care au simţit bucuria de a ne însoţi in această călătorie duhovnicească aşteptându-I să revină la acţiunile, proiectele şi pelerinajele organizate de noi”, ne-a declarat pr. paroh Vasile-Cristian Niță.

Last modified: noiembrie 30, 2023