FOTO CERNICA.jpegParohia „Adormirea Maicii Domnului” şi „Sfântul Mucenic Corneliu Sutaşul” Balta Albă din Protoieria Sector 3 Capitală, prin intermediul Agenţiei de Pelerinaj Basilica Travel a Patriarhiei Române , a organizat luni 27  mai 2019,un pelerinaj la Sfinte Mănăstiri din judeţele Ilfov și Călărași.

Primul popas duhovnicesc a fost Mănăstirea Cernica, unde s-a participat la Dumnezeiasca Liturghie și au fost cinstite moaștele Sfântului Ierarh Calinic și ale Cuviosului Gheorghe,starețul de la Cernica și Căldărușani .

În  biserica Mănăstirii Plătăreşti,ctitorită de domnitorul Ţării Româneşti  Matei Basarab și sfințită la 3 aprilie 1646,s-a citit Acatistul Sfântului Mare Mucenic Mercurie,ocrotitorul  locașului.

Pelerinajul a continuat cu înălțarea rugăciunilor și intonarea pricesnelor la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii, întemeiată în anul 2003 în vecinătatea unei cruci din piatră numită „Crucea de leac” și la Mănăstirea Libertatea,înființată în anul 2000 în jurul unei biserici izolate din apropierea localității Coslogeni.

În drumul spre casă am poposit în biserica fostei parohii Radu Negru, cunoscută şi sub denumirea de Gambeta,în curtea căreia am întâlnit  o oază de verdeaţă şi de linişte, cu curtea largă şi primitoare, ne-a comunicat părintele paroh Vasile-Cristian Niță.

FOTO COSLOGENI.jpegFOTO PLĂTĂREȘTI.jpegFOTO GAMBETA.jpeg

 

Last modified: mai 28, 2019