Ziua Naţională a României a fost sărbătorită la Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” prin activitatea    “Lecția de istorie…100 de motive de a fi român “ coordonată de doamna profesor de istorie  Marinela Stefan, care, doreşte să cultive în sufletele elevilor sentimentul patriotic, singurul capabil să-i unească pe românii de pretutindeni.

La începutul activităţii s-a intonat Imnul de Stat, apoi, corul de elevi al şcolii coordonat de doamna  profesor de muzică, Oana Cioabă, a interpretat cântece patriotice.  La această activitate au participat elevi, profesori  şi invitaţi; printre aceştia preot paroh Vasile- Cristian Niţă de la Parohia “Adormirea Maicii Domnului” şi “Sfântul Corneliu Sutaşul”. Participanţii au purtat cocarde tricolore iar, unii dintre ei,  au venit costumaţi în port popular în onoarea acestei zile speciale. De asemenea, în sala de festivităţi a şcolii, a fost amenajată  o expoziţie de costume populare, sub îndrumarea  doamnei profesor Angelica Vişinescu. 

Cu credință că viitorul României este în mâinile lor, 100 de elevi din „Anghel Saligny” au transmis 100 de mesaje  pentru 100 de ani de la MAREA UNIRE.

La mulţi ani, România, din partea elevilor  Colegiului Tehnic „Anghel Saligny” !

La mulţi ani, români !

Last modified: decembrie 13, 2018