FOTO.jpgParohia „Adormirea Maicii Domnului“ și „Sfântul Mucenic Corneliu Sutașul“ – Balta Albă din Protopopiatul Sector 3 Capitală, în colaborare cu Agenția de pelerinaj BASILICA Travel a Patriarhiei Române, a organizat marți 31 iulie 2018, un pelerinaj la cinci locașuri sfinte din județele Giurgiu și Ilfov.

 

Primul popas duhovnicesc a fost la Schitul „Grădina Maicii Domnului”- Letca Nouă, în judeţul Giurgiu, în biserica ridicată , în perioada 1864‑1867 de Nifon Rusăilă, primul mitropolit primat al României. Aici pelerinii s‑au închinat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.

În biserica de lemn a Mănăstirii „Buna Vestire” de lângă pădurea Bolintinului, credincioşii au avut bucuria de cinsti moaștele sfinților Mina și Nectarie din Eghina.

Drumul a continuat către Schitul Strâmbu‑Găiseni, ctitorie a unuia dintre cei mai importanți dregători ai Sfântului Voievod Neagoe Basarab, vornicul Drăghici Vintilescu din  Florești. În 1857 a fost numit egumen la  Găiseni, protosinghelul Iosif  Naniescu, ales la 10 iunie 1875  Mitropolit  al  Moldovei,  canonizat la 25 martie 2018 ca Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv, prăznuit la 26 ianuarie.

La aproximativ 10 km de Bolintin Vale, în perimetrul încărcat de istorie al Ansamblului arhitectural al Centrului pastoral‑cultural „Gavril Drugănescu”, pelerinii s‑au rugat într‑un frumos locaș de rugăciune închinat Maicii Domnului, Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și Sfinților Martiri Brâncoveni.

La întoarcere, pe raza comunei Ciorogârla, din judeţul Ilfov, au poposit la Mănăstirea Samurcășești, monument  istoric cu semnificație deosebită, înălțat de vornicul Constantin Samurcaș  și soția sa, Zinca, la anul 1808.

Acest pelerinaj se înscrie în tematica ,,Anului omagial al unităţii de credinţă şi de neam”, ne‑a spus părintele paroh Vasile‑Cristian Niță.

FOTO 1.jpgFOTO 2.jpg

Last modified: august 4, 2018