Învierea Domnului, cel mai mare praznic al Ortodoxiei, a adunat şi anul acesta în jurul bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” şi „Sfântul Mucenic Corneliu Sutaşul” Balta Albă sute de credincioşi, care au venit să primească Sfânta Lumină adusă de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim şi să participe la Slujba Învierii .

„Sfânta Lumină este un dar de la Dumnezeu. Nimeni nu poate explica acest dar pe care Dumnezeu îl face Bisericii Ortodoxe, la Mormântul Învierii. Uneori Lumina vine din exterior, alteori Lumina se ridică mai întâi ca o ceaţă luminoasă deasupra Mormântului şi se aprinde. La început Lumina respectivă nu arde, câteva momente este o lumină neobişnuită care nu este produsă de o sursă pământească, ci este un dar de la Hristos Domnul însuşi ca răsplată pentru credinţa ortodoxă şi pentru dragostea credincioşilor faţă de Mântuitorul şi ca un semn al comunicării Lui cu noi pe baza credinţei care devine un izvor de bucurie”

Aducerea Sfintei Lumini de la Ierusalim cu binecuvântarea şi prin purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române se înscrie în seria manifestărilor din 2010, an proclamat de către Sfântul Sinod ca Anul Omagial al Crezului Ortodox şi al Autocefaliei româneşti.

 

Last modified: aprilie 7, 2014