Cu prilejul „Anului  omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului”, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” şi „Sfântul Mucenic Corneliu Sutaşul” Balta Albă din Protoieria Sector 3 Capitală ,a organizat marți  4 octombrie 2022 , prin intermediul Agenţiei de Pelerinaj Basilica Travel, un pelerinaj în județele Giurgiu și Teleorman.

În această călătorie de o zi, credincioșii au avut posibilitatea de a se ruga  în minunate locașuri , din păcate mai puțin  cunoscute ,de a se închina  la sfintele moaște și la icoanele făcătoare de minuni, de a întâlni  monahi și monahii cu sufletul și privirea pline de bunătate și ospitalitate în următoarele mănăstiri : Pantocrator și Sfânta Treime din Drăgănești Vlașca, Sfântul Mucenic Trifon din Cernetu,Sfântul Mare Mucenic Gheorghe din Țigănești și Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din localitatea Brânceni.

Deoarece pe 29 septembrie s-au împlinit 112 ani de la naşterea părintelui Arsenie Boca ,care de-a lungul timpului, a fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop, s-a vizitat și biserica din Drăgănescu .

Ridicată în anul 1870, biserica Sfântul Ierarh  Nicolae este foarte strâns legată de marele duhovnic al secolului XX, părintele Arsenie Boca. Din 1968, aici timp de 15 ani părintele Arsenie a realizat pictura acestui sfânt locaș. Deși a respectat liniile generale ale erminiei bisericești, părintele Arsenie a inserat elemente cu un vădit conținut catehetic, adaptat la cerințele și problemele oamenilor contemporani. De asemenea, scenele sunt însoțite de pasaje biblice sau de cuvinte ale părintelui, ziditoare pentru toți cei ce trec pragul acestei biserici.

Părintele paroh Răzvan Lucian Petcu le-a prezentat pelerinilor pictura bisericii și  aspecte din viața și activitatea Părintelui Arsenie Boca.

,,Mulţumim celor care au simţit bucuria de a ne însoţi în circuitele spirituale și culturale organizate anul acesta în provinciile istorice: Dobrogea,Ardeal, Crișana, Banat și în județele Ilfov, Prahova, Giurgiu și Teleorman, aşteptându-i cu drag să revină la proiectele şi pelerinajele organizate de noi”, ne-a declarat pr. paroh Vasile-Cristian Niță.

Last modified: octombrie 13, 2022