
Pe parcursul itinerariului spiritul-cultural de aprox. 1100 km.,s-au înălțat rugăciuni în următoarele locaşuri sfinte: Mănăstirea Clocociov ,Catedrala Mitropolitană „Sfîntul Mare Mucenic Dimitrie” din Craiova, Mănăstirea Maglavit ,Mănăstirea Sfânta Ana din Orșova ,Mănăstirea Piatra Scrisă, Mănăstirea Prislop, Mănăstirea Ostrov .
A fost inclusă și o croazieră prin Clisura Dunării ,partea cea mai spectaculoasă din traseul Dunării, între Orșova și Cazane, unde pe lângă peisaje de o frumuseţe rară ,au fost admirate: Tabula Traiana, o inscripţie aşezată pe malul sârbesc pentru a comemora obstacolele întâmpinate de armata romană la trecerea Dunării în anul 101 , cea mai mare sculptură în piatră din Europa reprezentând pe Decebal și Mănăstirea Mraconia.
În partea de sud-vest a Depresiunii Haţegului, s-au vizitat vestigiile capitalei Daciei Romane numită şi Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa, fondată de guvernatorul Terentius Scaurianus între anii 108-110.
Oraşul antic închidea o suprafaţă înconjurată de ziduri de aproximativ 32 de hectare, iar populaţia oraşului era cuprinsă între 25-30.000 de locuitori.
“Mulţumim Agenției de Pelerinaj Basilica Travel și celor care au simţit bucuria de a ne însoţi în această călătorie duhovnicească, aşteptându-i să revină la proiectele şi pelerinajele organizate de noi”, ne-a declarat pr. paroh Vasile-Cristian Niță.



