sport.jpg

Tinerii bucureşteni cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani au posibilitatea de a se înscrie până în 17 februarie 2019 inclusiv într-un proiect iniţiat de Primăria Municipiului București prin Compania Municipală Sport pentru toți București SA, intitulat „Dezvoltare și Sănătate prin Sport”.

Proiectul a luat fiinţă urmare a faptului că tot mai mulți tineri petrec mare parte din timp în spații închise, în fața calculatorului, a tabletei și a telefonului, ceea ce face ca sedentarismul să devină din ce în ce mai ridicat.

Obiectivul principal al programului îl reprezintă încurajarea și stimularea sportului în masă și educarea tinerilor prin sport care să aibă ca efect îmbunătățirea tonusului în general și creșterea încrederii în sine.

Potrivit iniţiatorilor, principalii beneficiari vor fi copiii și tinerii, cu vârsta între 6 și 18 ani, care au domiciliul în București și doresc să practice unul dintre cele 17 sporturi propuse: handbal, baschet, volei, fotbal, tenis, oină/baseball, tenis de masă, șah, arte marțiale, gimnastică & fitness (aerobică, ritmică, artistică), skandenberg, box, atletism, dansuri, badminton, ciclism, majorete și aerobic, sport pentru persoane cu nevoi speciale.

Beneficiarii vor avea parte de un program profesionist de antrenament care cuprinde: trei antrenamente pe săptămână, echipamente sportive, cantonamente interne și externe, competiții periodice, control și asistență medico-sportivă, asistență în nutriție, întâlniri lunare de formare și îndrumare cu sportivi de renume.

Last modified: februarie 7, 2019