Catapeteasma bisericii a fost  executata în Atelierele Manastirii Plumbuita, fiind montata la data de 18 august 1990.

În luna septembrie 2009, catapeteasma a fost reaturata integral: a fost decapata, i s-a aplicat un tratament pentru conservarea lemnului si un lac ignifug. De asemenea, vechea instalatie electrica ce lumina catapeteasma a fost înlocuita cu una corespunzatoare normelor PSI.

În data de 06.09.2009, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de casatorie, un enorias, erou de razboi, Profir V. Ursu, a donat bisericii un tetrapod scupltat de ucenicii mesterului Cosofret din localitatea Vânatori, judetul Neamt.

În luna octombrie 2009, pentru icoana ce reprezinta „Adormirea Maicii Domnului”, pictata în anul 1939, a fost adusa o sfânta racla sculptata de mesterul Ioan Popa din satul Agapia, judetul Neamt.

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu si cu implicarea câtorva crediniosi din parohie, cu prilejul hramului, biserica parohiala a fost înfrumusetata cu înca doua piese de mobilier bisericesc sculptat, executate de mesterul Ioan Popa, din comuna Agapia, judetul Neamt. Astfel, vechea icoana a Maicii Domnului, îmbracata în metal argintat, a fost asezata într-o axionita noua, sculpatata în lemn de stejar, cu motive florale traditionale românesti. De asemenea, vechiul iconostas a fost înlocuit cu unul nou, executat în aceeasi tehnica, care va servi ca suport pentru icoana hramului si a sfântului ocrotitor.

 

 

 

Last modified: martie 20, 2014