Cu Înalta Binecuvântare  a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în perioada 2009 – 2014, sub îndrumarea preotului paroh Vasile Cristian Niţă, s-au realizat următoarele lucrări:

  • – Racordarea bisericii parohiale cu branşament trifazat cu o putere absorbită de 16,3 kw şi refacerea instalaţiei electrice  interioare şi exterioare.
  • – Refacerea elementelor de şarpantă deteriorate: pane, căpriori, popi etc. şi  înlocuirea asterealei cu plăci OSB.
  • – Refacerea în totalitate a sageacului la streaşina înfundată.
  • – Montarea sistemului termoizolant multistrat de faţadă cu termoizolaţie din polisteren expandat  cu grosime de 5 cm la turlă.
  • – Montarea a două ferestre de acces pe acoperiş şi a 4 ferestre din lemn stratificat  cu geam termopan  la turlă.
  • – Realizarea unei copertine de lemn peste diaconicon.
  • – Înlocuirea învelitorii  cu tablă plană Lindab, culoare arămie, grosime 0,6 mm.
  • – Înălţarea unei sfinte cruci noi pe turla bisericii parohiale şi instalarea unui paratrasnet.
  • – Înlocuirea tâmplăriei  cu tâmplărie aluminiu Exalco furnir stejar cu păstrarea formei şi dimensiunilor golurilor de  zidărie.

– Reamenajarea oficiului parohial.

– Amenajarea unei  capele pentru  depunerea repausaților și dotarea acestora cu mobilier și aer condiționat.

 

„După numirea la 22 iulie 2008 în postul de preot paroh, prin purtarea de grijă a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, dorind să întocmesc documentaţia pentru înfrumuseţarea bisericii şi construirea unui aşezământ conform recomandărilor Centrului Eparhial, am constatat faptul că nu există titlu de proprietate pentru construcţii şi terenul aferent. În paralel cu demersurile făcute pentru obţinerea titlului, văzând starea bisericii, am reuşit totuşi să refacem acoperişul, turla, instalaţia electrică şi să înlocuim tâmplăria. De asemenea, biserica a fost împodobită cu policandre şi aplice noi, catapeteasma a fost recondiţionată, s-a confecţionat o axioniţă sculptată în lemn de stejar, cu motive florale tradiţionale româneşti pentru icoana Maicii Domnului şi un iconostas pentru icoana hramului şi a sfântului ocrotitor. După obţinerea titlului de proprietate, în vederea desfăşurării optime a activităţilor social-misionare, ne-am propus să construim în incinta curţii bisericii un edificiu social. Elaborarea acestui proiect de arhitectură a fost realizat în mod gratuit de către domnul arhitect Gheorghe Goiciu, consilier coordonator al Sectorului Monumente şi construcţii bisericeşti al Arhiepiscopiei Bucureştilor, care este şi membru al Consiliului Parohial”, a declarat părintele paroh Vasile-Cristian Niţă pentru Ziarul Lumina.

 

 

 

 

Last modified: martie 20, 2014