În perioada postului Nașterii Domnului , Parohia,, Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Corneliu Sutașul,, a fost gazda mai multor evenimente.

    Astfel, la sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, marele și bunul ocrotitor al copiilor și la prăznuirea Fetiței care iubea pe săraci -Sfânta  Filofteia -elevii claselor I, a II-a și a III-a din Școala Gimnazială ,,Voievod Neagoe Basarab,, cu inimile deschise, multă emoție și bucurie în suflet, au pornit cu colindul la Biserica Parohiei,, Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Corneliu Sutașul,, din București.

   Aici au fost primiți cu multă dragoste și daruri dulci, de enoriașii bisericii împreună cu părintele paroh Vasile- Cristian Niță.

    Apropierea de Marea Sărbătoare a Nașterii Domnului ne trezește tuturor în gând dorul de a-L întâmpina pe Pruncul Iisus Hristos cu inimile curățate și eliberate de tot ce am greșit de-a lungul timpului. Cu această dorință, sub îndrumarea prof. Dumitru Mariana, prof. Motologa Magdalena și a prof. Băbăruși Andreea Alina, au venit și elevii claselor I, a II-a și a III-a din Școala Gimnazială ,,Voievod Neagoe Basarab,, la Biserica ,, Adormirea Maicii Domnului și Sfântul Corneliu Sutașul,,.

     În ziua prăznuirii Sfântul Daniil Sihastrul, duhovnicul Sfântului Ștefan cel Mare, părintele paroh Vasile-Cristian Niță i-a ascultat pe toți copiii și pe fiecare în parte, i-a sfătuit și i-a felicitat pentru că nu au uitat de sufletele lor și au venit să se împărtășească iar cu Hristos și astfel să primească cea mai prețioasă hrană duhovnicească pentru a le întări credința, dragostea și nădejdea și a crește sufletele lor frumoase și senine.

     Nădăjduim ca această grija pentru suflet să rămână pentru copii un obicei sfânt, pe tot parcursul vieții lor, încât să urmeze și ei credinței în Dumnezeu și dragostei de țara și neam, precum Sfântul Daniil și Sfântul Ștefan cel Mare.

     În numele copiilor cât și al nostru, al cadrelor didactice coordonatoare, mulțumesc mult părintele paroh Vasile-Cristian Niță și enoriașilor pentru ospitalitatea și dragostea cu care ne-au întâmpinat și anul acesta, făcându-ne să ne simțim în Casa Domnului, ca acasă.

Prof. Băbăruși Andreea Alina

Last modified: ianuarie 3, 2024