În biserica parohială cu hramurile „Adormirea Maicii Domnului” şi „Sfântul Mucenic Corneliu Sutaşul”  Balta Albă de Ziua Naţională a României, luni, 1 Decembrie 2014 au fost pomeniţi Eroii Neamului Românesc care acum 96 de ani au înfăptuit unitatea naţională a românilor din anul 1918 şi a fost oficiată slujba de Te Deum.

Sâmbătă 29 noiembrie, la sediul Protopopiatului Sector 3 Capitală a avut loc  selecţia pentru spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor“, organizat de Sectorul învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Vă invităm să participaţi în perioada  05-19 octombrie 2014 la Proiectul catehetic “Călăuză în Credinţa Ortodoxă” care se va desfăşura în biserica parohială după programul următor:

Parohia Balta Albă din Protopopiatul Sector 3 Capitală a acordat, cu prilejul începerii noului an şcolar, ajutoare financiare în valoare de 750 de lei pentru cinci tineri din cadrul parohiei.

 

Biserica Ortodoxă prăznuieşte la 13 septembrie, pe Sfântul Sfinţit Mucenic Corneliu Sutaşul, primul dintre păgâni care s-a convertit la credinţa în Hristos. Singura biserică din Capitală care îl are ca ocrotitor a fost ridicată în anul 1939 din iniţiativa preotului Dumitru Popovici şi a primarului comunei suburbane Dudeşti-Cioplea, Constantin C. Brânzoi.

Dreptslavitori  Crestini,

Va invitam sa participati la Programul catehetic saptamânal „Cateheze pentru viata” care se va desfasura, cu Înalta binecuvântare a Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, în biserica parohiala dupa programul urmator:

Duminica -  08.09.2013, ora 17:00
Femeia ortodoxa în familie, Biserica si societate

Biserica Ortodoxa praznuieste la 13 septembrie, pe Sfântul Sfintit Mucenic Corneliu Sutasul, Episcopul Scipseosului, primul dintre pagâni care s-a convertit la credinta în Hristos primind botezul din mâinile Sfântului Apostol Petru. Singura biserica din Capitala avându-l ocrotitor pe Sfântul Corneliu a fost ridicata în anul 1939 din initiativa preotului Dumitru Popovici si a primarului comunei suburbane Dudesti - Cioplea, Constantin C. Brânzoi. Este situata la intersectia Bulevardului Basarabia cu Bulevardul Nicolae Grigorescu - zona Diham.

Starea actuala a bisericii cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” si „Sfântul Mucenic Corneliu Sutasul” - Balta Alba. situata în strada Branesti nr. 3 , sector 3, Bucuresti, impune lucrari de restaurare la exterior. Facem apel la bunavointa enoriasilor si a celor care doresc sa ne ajute pentru înfrumusetarea bisericii parohiale.

Datele de identificare:

Parohia Balta Alba

Patriarhia Română susţine Iniţiativa cetăţeneascã europeanã „Unul dintre noi”, care are drept scop ridicarea nivelului de protecţie juridică în Uniunea Europeană a demnităţii, a dreptului la viaţă şi a integrităţii fiecãrei fiinţe umane de la concepţie.

Iniţiativa cetăţenească „Unul dintre noi” solicitã Uniunii Europene sã înceteze finanțarea activitãților care includ distrugerea embrionilor umani, în mod deosebit în domeniile cercetãrii, ajutorului pentru dezvoltare și sãnãtate publicã (www.oneofus.eu).

Dreptslăvitori  Creştini,

Vă invităm să participaţi la Programul catehetic săptămânal “Cateheze pentru viaţă” care se va desfăşura cu Înalta binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în biserica parohială după următorul program:

Duminică -  19.05.2013, ora 17:00

Utrenia- slujba râvnei Casei Domnului

 

Parteneri

Binefăcători